EAVA, el primer equip especialitzat que atén persones grans en situació de maltractament - Carla Casas Valls; Glòria Fité Guarro (Revista de Treball Social, 2019)
L’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA)3 , és el primer equip en tot l’Estat especialitzat a atendre possibles situacions de maltractament en persones grans. La demanda en auge per part de les persones grans i professionals que els atenen confirma la necessitat de tenir un equip que atengui de manera especialitzada i interdisciplinària situacions de maltractament en la vellesa tal com ja existeix en altres col.lectius vulnerables com són la infància i en l’àmbit de la violència de gènere. L’aposta política del Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, és clara i determinant: la violència és una xacra que cal eliminar i les polítiques socials han de prioritzar, sobretot, l’atenció i la intervenció sobre els col.lectius més vulnerables; les persones grans en situació de maltractament n’és un.